Шкіра юхта - особливості, відмінності - магазин шкіри Аліго Груп
0
Кошик
Товарів: 0 (0 грн )
Шкіра юхта - особливості

Шкіра юхта - особливості

Юхта ─  це натуральна шкіра

яка виходить в результаті комбінованого (хромового + рослинного) дублення та інтенсивного жирування.
Юхта -  шкіра лідер по водостійкості, міцності, зносостійкості, а також теплоізоляційним характеристикам. На дотик шкіра юхта здається трохи воскової, так як містить не менше 25% жирів.

Особливості виробництва юхти

При виробництві юхти застосовують комбінований спосіб дублення - найчастіше хром-танідно-cінтанний. Це дозволяє отримати вид шкіри, який поєднує кращі та корисні властивості обох видів дублення.
Традиційною сировиною для юхти є шкури великої рогатої худоби (корів, яловок, однорічних бичків), за винятком телячих - у них недостатні показники міцності.

Основні етапи виготовлення юхти

1. Спочатку шкури-сировину після промивання, мездріння та зоління дублять солями хрому для стабілізації шкіри, додання їй міцності, стійкості до високо- і низькотемпературних впливів. Хромове дублення роблять небагато - до 7%. Чим більше хрому, тим менше залишається "місця" для рослинних дубителів.

2. Далі шкіра додублювається рослинними дубителями (танінами), а іноді також синтетичними сінтанами. Рослинне дублення додає екологічності, природності, еластичності, сінтани знижують вартість і покращують якість, збільшують міцність, зменшують термін дубління. Шкіра "наповнюється", що покращує її якість. Чим щільніше наповнена шкіра, тим вона більш зносостійка та довговічна.

3. Потім шкіра фарбується.

4. Далі важливий момент - шкіра рясно жирується (заміщаються вимиті при промиванні шкур-сировини природні жири). Вміст жирів в юхті має становити 26-31% (для порівняння - в шкірі хромового дублення  4 - 12%). Це ущільнює структуру шкіри, не дозволяючи втрачати еластичність. Для цього класично застосовуються березовий дьоготь, тюленячий жир, бджолиний віск, комбіновані склади природного походження, які надають юхті водовідштовхувальні властивості. Безумовно, кожна шкіряна фабрика має свої складові для жирування, які тримають в секреті. Ключовою особливістю традиційної юхти було використання для жирування суміші березового дьогтю та тюленячого жиру, що надавало їй характерного запаху, який особливо цінується споживачами в Західній Європі.

4. Потім шкіра проходить фінішну обробку в залежності від призначення юхти: розглажування, розбивку, шліфування, покривні фарбування, пресування, тиснення і т.д.

Сучасне виробництво зазнало змін в частині автоматизації технологічних операцій, видів застосовуваних дубильних, жирувальних речовин, барвників. Виробники прагнуть надати матеріалу нові якості, щоб зробити цей вид шкіри не тільки практичним, але і привабливим зовні. При цьому юхта залишається в сегменті недорогих із найякісніших видів натуральної шкіри.

Відмінні властивості юхти

Вона поєднує в собі переваги шкір хромового та рослинного дублення:

  • добре протистоїть агресивним середовищам, високим та низьким температурам і волозі (висока водостійкість),
  • пластична, досить добре тисниться і краще, ніж хром, тримає форму
  • зносостійка, виключно міцна і довговічна
  • добре утримує барвники
  • теплоізолююча та відмінно виносить перепад температур
  • юхта містить досить багато жирів, олій і на дотик буває трохи воскова - якщо на юхту капнути водою, то вона залишається на поверхні, майже не всмоктуючись
  • пластичність, стійкість до розтягування і численним вигинам, податливість до пошиття, досягається високим вмістом жирових компонентів
  • комфортність готових виробів обумовлена м'якістю, міцністю, вологостійкістю

Що роблять з юхти?

  • спецвзуття для військових, геологів, будівельників, медиків, працівників хімічних виробництв, харчової промисловості
  • шкіряне взуття найширшого призначення: міцні, м'які та вологостійкі чоботи, черевики, кросівки, балетки і багато іншого.
  • кінську збрую, піхви, чохли, кофри
  • в медичній галузі - для виготовлення корсетів, бандажів, частин протезів
  • з технічної юхти - вироби технічного призначення

Продукція з юфти привабливо виглядає, захищає від вологи, довго носиться, легко очищається від забруднень і має приємний запах. Це навіть послужило джерелом натхнення для європейських парфумерів при створенні особливого юхтового аромату (від Шанель у 1927 р.)

Юхта технічна


відрізняється більш щільною структурою. Вона має найкращі характеристики. Технічна юхта використовується для виробництва:

  • ременів, манжет і прокладок для промислових механізмів
  • для виробів термозахисту (фартухів, рукавичок, елементів очок і шоломів для зварників)

В інтернет-магазині Аліго Груп ви можете купити онлайн
  • юхту технічну
  • юхту взуттєво-галантерейного призначення


Наші консультанти допоможуть з вибором і дадуть відповіді на ваші запитання

Купити шкіру юхту в магазині Aligo Group ви можете особисто - це найкращий варіант покупки - ви відразу відчуєте запах, зможете помацати, тактильно оцінити шкіру, вибрати колір та визначити необхідну кількість