Натуральна шкіра - цікаві факти навколо теми - розповідає Aligo Group
0
Кошик
Товарів: 0 (0 грн )
Натуральна шкіра - цікаві факти. Німеччина

Натуральна шкіра - цікаві факти. Німеччина

Натуральна шкіра- найдавніший матеріал, який людство тисячоліттями використовує для створення більш комфортних умов життя. Одяг, взуття, аксесуари, плетіння книг, меблі, предмети побуту, авіа та авто-салони, інтер'єр яхт, кораблів, поїздів і багато іншого робиться зі шкіри.

У німецькому місті Оффенбах (Offenbach am Main) розташований найбільший в світі

МУЗЕЙ шкіри, заснований в далекому 1917р.

Німецький музей шкіри має унікальну колекцію шести тисячоліть на п'яти континентах, яка включає понад 30 000 предметів з областей прикладного мистецтва, етнології та взуття. Тут можна побачити шедеври європейського шкіряного дизайну від середньовіччя до наших днів, взуття чотирьох тисячоліть.




Величезна виставкові зали музею складається з трьох частин.

У першій частині виставлені ремісничі і промислові вироби різних епох. Тут показані всі етапи обробки шкіри з шкур різних тварин. У вітринах - сандалі древніх єгиптян, шкіряні обладунки римлян, палітурки середньовічних літописів, військовий портфель Наполеона Бонапарта. Представлені тут і знамениті сумки Louis Vuitton і Rimowa.

Друга частина музею - етнологія. Тематика та ж - шкіряні ремесла і їх різноманітність. Тут виставлені зразки індіанського творчості зі шкіри з Американського континенту, а також з Японії, Африки, Тибету і полярних регіонів.

Третя частина музею шкіри - музей взуття, найбільша європейська колекція подібного роду. Тут представлено більше 15 000 пар взуття. Можна побачити, наприклад, витончені шовкові чобітки Єлизавети Баварської. Або взуття стародавньої людини Еці, чию крижану мумію в 1991 році знайшли в Ецтальські Альпах. Багато уваги приділено сучасним експонатам. Експонати в цей зал потрапляють безпосередньо з професійною Міжнародної виставки взуття в Дюссельдорфі.

Музей яскравий і дуже німецький в плані організації експонатів - все цікаво, систематизовано, і зрозуміло навіть тим, хто далекий від німецької мови

Цікава деталь: підсвічування експозицій включає самостійно відвідувач музею кнопкою (економія! Без втрати комфорту)

А може ви там побували або плануєте?
Читайте наші статті з інтересними фактами про шкіру та все, що навколо теми натуральної шкіри
Далі буде...

У статті використані матеріали відкритого джерела ledermuseum.de