Скат - натуральна шкіра в магазині Aligo Group
0
Кошик
Товарів: 0 (0 грн )
Шкіра ската - доступна екзотика

Шкіра ската - доступна екзотика

Речі із Шкіри ската  - родом з давнини

В Японії шкірою скатів в давнину обтягували рукоятки унікальних самурайських мечів - катан. Вона дозволяла міцно утримувати меч, щоб не ковзав. В Африці з дуже шипастих шкіри ската робили бойові браслети. Ця «риб'яча» шкіра була досить рідкісна і мало поширена.

Сьогодні стало доступно купити шкіру ската і зробити з неї сумки, клатчі, ремені, гаманці, прикраси, взуття.

Сучасні технології обробки зробили її досить піддатливою, гнучкою, достатньо гладкою і навіть м'якою. При цьому збереглися неперевершені

властивості шкіри ската:

  1. вона дуже міцна, зносостійка, довговічна
  2. стійка до води
  3. її важко пошкодити, порізати
  4. вона не вимагає спеціального догляду - достатньо просто очищати її від забруднення
  5. шкіра ската ефектна та унікальна - її неможливо підробити або порівняти з будь-якої іншої шкірою

Особлива структура - рибна плакоїдна луска, що нагадує за складом емаль (дентин і вітродентін) на лицьовій стороні шкіри ската і визначає її унікальні властивості. Шкіра ската схожа на мозаїку з тисяч намистин різного розміру - вони збільшуються в розмірі від краю до центру. Після фарбування, шліфування й полірування вони починають сяяти, як алмазні бісеринки, відблискуючи промені світла, і це робить шкіру ската дуже ефектною, ошатною.

Крім того, шкіра ската досить доступна за ціною завдяки широкому розповсюдженню рибних ферм в Південно-Східній Азії і Таїланді, а також широкому природному вилову. М'якоть риби використовують в їжу, а шкіру ретельно обробляють і шиють з неї ефектні практичні вироби: клатчі, гаманці, сумки, галантерейні прикраси, взуття, використовують для декоративних вставок.

Цікавою особливістю є білий або сріблястий ромб в місці, де візерунок шкірного покриву ската починає значно змінюватися, а бусинки збыльшуються та набувають більш плаский вигляд. Широко відомий ромб на шкурах ската спеціально пофарбований фарбою. Таємниця часу приховує, хто саме почав це робити, але є версія навіщо це робили раніше, а пізніше це стало традицією у виробників шкіри ската.

Шкура ската має нерівномірну структуру, є потовщення, виступи, більші зерна на місці спинного плавника. Фарбування шкур відбувається в два етапи: спочатку барвником в барабані, а потім наноситься шар фарби на поверхню. Тільки так фарбу можна зафіксувати на кісткових виступах. Коли зі шкіри вже пошили виріб і його з задоволенням носить власник, починається природний процес старіння виробиу. І в першу чергу - фарба світлішає, стирається на виступаючій частині. Багатьом подобається патина часу, але іншим це здається дефектом шкіри. Тому фарбу наносять спочатку - тоді це виглядає як «фішка» натуральної шкіри ската. Загалом воно так і є!

Шкіра ската - ідеальне поєднання екзотичної краси, практичності та вартості. З усіх видів екзотичної натуральної шкіри скат виграє тим, що вироби з нього ефектні та доступні. Нові технології обробки цього унікального виду «риб'ячої шкіри» зробили її зручною для пошиття і різноманітною за дизайном.

У магазині Aligo Group ви можете з безлічі пропозицій купити шкіру ската потрібного кольору, розміру, шліфування. Різні розміри шкур, багата кольорова гама, різна м'якість шкіри і полірування дозволяють підібрати саме той варіант, який потрібен для створення вашого виробу.

Зробити замовлення ви можете онлайн на сайті з доставкою

або за телефонами (097) (067) (073) (063) 737-9229 (Viber Whats App)

або прямо в магазині Аліго Груп в Києві - ви зможете особисто зробити вибір і не помилитися!