Шкіру Cordovan купити в магазині шкіри і фурнітури AligoGroup
0
Кошик
Товарів: 0 (0 грн )
Shell Cordovan - Cordovan -  шкіра преміум рівня!

Shell Cordovan - Cordovan - шкіра преміум рівня!

Що таке шкіра Cordovan?

Одна з найкращих, всесвітньо відома натуральна шкіра вищої якості - особливо міцна, зносостійка, дуже рідкісна шкіра. Кордован виготовлений з особливого шару шкіри коня - волокнистої сполучної тканини мембрани (або раковини) під шкірою на кінському крупі. Кордованний шар існує тільки у кінської шкури та має максимальну товщину в області крижів. Одна кінська шкура дає тільки два маленьких овальних шматочка кордовану - дві «раковини» розміром 2-3 кв.футів. Тому Shell Cordovan дорого коштує і завжди в дефіциті


Як виробляють Shell Cordovan?

Спершу з кінської шкури вирізаються частини, які використовуються для кордовану: знаходяться вони в районі крупа, на заду коня. Їх поміщають в розчин дубильних речовин. Через місяць виймають з розчину і знімають з них самий верхній шар, щоб залишити «раковину» (мембрану) - саме вона і стане кордован. «Раковини» проходять дуже складний, довгий і трудомісткий процес обробки протягом півроку. Більшість операцій виробляються вручну. У процесі вироблення і рослинного дублення, шкіра Shell Cordovan просочується різними маслами і жирами натурального походження. Cordovan дуже важко забарвлюється. Робиться це тільки вручну аніліновими барвниками в обмежений спектр кольорів корічевих відтінків, чорний, бордо, рудий і  - рідко синій або зелений.


Далі в більшості випадків відбувається полірування скляними циліндрами, що дозволяє домогтися характерного блиску, гладкості і візуально глибокого забарвлення. Готовій шкірі надається багатий глянцевий блиск - Кордован дуже легко впізнати з першого погляду.

Коротка історія шкіри Cordovan

Назва «кордован» походить від міста Кордова (Cordova), який знаходиться на півдні Іспанії, Андалусія. У цих місцях майстри освоїли мистецтво обробки шкур коней ще понад тисячу років тому, коли місцеві території належали арабам і входили до складу Кордовского халіфату. Особливим чином оброблену кінську шкіру використовували тоді для виготовлення міцних і блискучих чобіт, а також для обробки щитів і прапорів. В кінці 19-го і початку 20-го століття вона використовувалася в основному для виготовлення бритвених ременів для заточування бритв в перукарнях. Далі Cordovan стали використовувати для пошиття взуття, гаманців і ремінців для годинників через його естетичні якості та виключної довговічності.

Що виробляють зі шкіри Cordovan?

В даний час зі шкіри Shell Cordovan шиють

  • взуття
  • ремінці для годинника
  • портмоне і гаманці
  • невеликі шкіряні аксесуари
  • чохли для смартфонів і планшетів
  • аксесуари для стрільби з лука
  • вироби для кінного спорту
  • престижні ділові аксесуари

Головне в шкірі Shell Cordovan

Найголовніша перевага виробів зі шкіри «Кордован» - це довговічність, міцність та зносостійкість -  не порівняти більше ні з якою іншою шкірою. Це виправдовує їх високу вартість. Престижність і практичність шикарних виробів з Cordovan багаторазово окупають їх ціну.

Виробники шкіри Shell Cordovan

Shell Cordovan виробляють у США, Італії, Японії, Аргентині, Великобританії 

  1. Horween Leather Co. (США, Чікаго)
  2. Shell Cordovan Rocado (Італія, Тоскана)
  3. Conceria Maryam (Італія)
  4. The Tannery Cloe Srl (Італія)
  5. Shinki Hikaku (Японія)
  6. Redel Ogawa (Японія) 
  7. Clayton Leather (Великобританія)
  8. Rocinante Shell Cordovan by Lis Royal (Аргентина)

Шкіра Horween Shell Cordovan має найвищу вартість. Італійський або японський Shell Cordovan має нижчу вартість.

У нашому магазині ми пропонуємо Shell Cordovan двох кольорів:

Код 18036 Чорний

Код 18041 Коричневий

Розміри шкур різні - від 15 дм2 і більше

Ціна сайті вказана за 1 шкуру


Ви можете легко зробити замовлення на сайті за посиланнями вище - і далі менеджер уточнить з вами всі питання. Або приходьте до нас в магазин - купіть шкіру Cordovan особисто - це кращий варіант!